Στις 17 Οκτωβρίου με αφόρμηση την παγκόσμια ημέρα διατροφής το σχολείο μας αποφάσισε να ξεκινήσει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην σωστή και ισορροπημένη διατροφή που ωφελεί το σώμα αλλά και το μυαλό.

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη έμπειρης διατροφολόγου που μίλησε στους μαθητές μας για την αξία της διατροφής και για το οφέλη αυτής. Στην συνέχεια υλοποιήθηκαν κάποιες δραστηριότητες και ορισμένα παιχνίδια έτσι ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να εφαρμόσουν έμπρακτα αυτά για τα οποία μίλησαν.

Την επόμενη ημέρα τα παιδιά με την βοήθεια της εκπαιδευτικού της τάξης έφτιαξαν το αγαπημένο σε όλους ψωμί, λάδι, ντομάτα τονίζοντας την αξία του ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφική συνήθεια.

Την  τρίτη ημέρα οι μαθητές αφού έφεραν όλοι από δύο φρούτα της επιλογής τους, έφτιαξαν όλοι μαζί μία πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα.

Την τέταρτη ημέρα και πάντα στα πλαίσια της διατροφικής εβδομάδας  οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων επισκέφθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους,  το  << Βαθύ>> και ξεναγήθηκαν μεταξύ άλλων στον τοπικό ορνιθοτροφείο. Τελειώνοντας, δεν θα μπορούσε να κλείσει αυτή η εβδομάδα δίχως ένα γλυκό, αποδεικνύοντας πως οτιδήποτε νόστιμο δεν είναι πάντα επιβλαβές για την υγεία. Οι μαθητές της δευτέρας τάξης έφτιαξαν δύο γλυκάκια, μπάρες με δημητριακά και γλυκά ρολάκια με ταχίνι μαύρης σοκολάτας και βέβαια κομμάτια φρούτων.

Αφήστε σχόλιο